Ny taklampa


Hejsan.
Jag har tyckt det varit ganska mörkt inne i lägenheten så därför köpte jag en ny lampa. Något mer effektivt vore helt enkelt att byta till en ljuskraftigare glödlampa men jag tyckte att en helt ny taklampa vore roligare så så blev det. Jag har dock inte vågat hänga upp lampan än eftersom jag är osäker på hur sladden klarar det, den enda upphängningskrok som finns är en som är fäst i sladden. Dock så borde ju inte lampan ramla ner eftersom den inte gjort det under alla år den funnits. Lampan skall vara Orrefors och jag gissar på kanske sent 50-tal eller 60-tal.


2 svar till “Ny taklampa”

  1. Hej, har du kvar den fina Orrefors-taklampan än? I så fall säkra upphängningen snarast!

    Jag har fortfarande efter trettio år inte kommit över chocken när exakt samma modell av lampa gled av sladden bakom ryggen på mig och slog i bordet med en jättekrasch. 🙁

    Den satt över matbordet i vardagsrummet hos mina föräldrar och de hade köpt den när de gifte sig 1962. Efter olycksdagen sitter en ful 80-talslampa där. Jag hittade ditt gamla inlägg när jag googlade för att se om det skulle gå att hitta ett exemplar av den gamla fina lampan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *