Ny second hand-butik


Inte har det blivit så mycket fyndande denna vecka men en ”ny” butik har jag haft tid att besöka igår. Nämligen Bäckar små som flyttat in ”Svarta huset” tvärs emot Kvarnen i Uppsala. Den är liten men väldigt fin trots den lilla ytan (och relativt magra innehållet). Jag kommer nog återkomma dit hur som helst för det var ett bra urval och låga priser. Där köpte jag en Thebe-sked för 4 kronor och funderade på att köpa 12 band av Selma Lagerlöf från 1953 men jag höll mig från det suget. Det återstår att se hur stor omväxling av varor dom har. Kanske tittar jag förbi där nästa vecka igen, vem vet?

Om någon vill ha fina bestick så hade dom väldigt många bestick med teak-och bakelitskaft.

Därefter cyklade jag vidare till Myrornas på Kungsängsgatan. Butiken är ju stor så det brukar kunna finnas fina saker där och igår blev jag nöjd. Hittade ytterligare Thebe men denna gång ett kräftbestick. Eftersom jag inte äter kräftor tänker jag nog använda den när jag bakar och ska skåra brödet. Det fanns även några fina glasföremål som jag kände igen men inte riktigt kunde placera. Möjligen Iitalla eller Orrefors. Dessutom en liten Scherzo-vas för 100 kr.

Idag tänkte jag kolla in Queptas antik nära Vaksala torg som jag läste om i denna blogg.

Nästa vecka kommer jag nog uppdatera bloggen med bilder på mina senaste föremål med dekoren 2039. Det går nog att gissa hur den ser ut genom att titta på mina tidigare poster 🙂


2 svar till “Ny second hand-butik”

  1. Jag som var i Uppsala för någon vecka sedan… Jag missade tydligen världens bästa loppisguide! Nästa gång ska jag nog leta upp dig så kan du visa mig Uppsalas skattkammare…

    Hittade in på Myrorna och gjorde riktigt många fynd där. Annars tycker jag att det är sjukt svårt att fynda där. De har ingen koll på vad saker borde kosta. (trasiga, naggade, fula, omoderna föremål som prissätts skyhögt bara för att det är en stämpel på baksidan)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *